Därför ska vi träna mental styrketräning

 
mindtrip+screenshots.png
 

Enligt tidningens Chefs undersökning ”Hur mår du” säger 60% att de utan tvekan blir en bättre chef av att ta hand om sin psykiska hälsa, medan 29% svarar att det har en viss påverkan. Nästan 90% menar alltså att de blir bättre chefer av att träna den psykiska hälsan.

Forskning visar att mental träning är ett effektivt verktyg för den psykiska och mentala förmågan. Det som skiljer en medioker idrottare från en idrottare i världsklass, förutom teknik och fysik, är just den mentala styrkan. En elitidrottare har bemästrat sin…

  • Självbild (hur de ser på, respekterar, känner för, pratar till sig själv.)

  • Målbild (hur de ser på framtiden.)

  • Attityd (hur de tolkar och upplever det som händer.)

  • Känsla (Känslor och kontroll över det ”inre klimatet.”)

Inom idrott och lagsport är det allmänt känt att ”huvudspelet” (det som händer i huvudet) spelar minst lika stor roll för en bra prestation som alla andra färdigheter tillsammans. Samma principer gäller för organisationer, ledare och medarbetare. En mentalt stark person känner ett större lugn, sover bättre, blir mer effektiv, och presterar bättre. Och arbetsplatser där man prioriterar mental träning får förbättrade samarbeten, inlärningsförmåga och arbetsresultat.

Är det dags för din organisation att börja träna mental styrketräning?

Mind Trip är...

 
tools.png
 

En verktygslåda

Mind Trip ger effektiva verktyg för att både må bättre i stunden och träna upp sin mentala styrka på sikt.

Materialet är baserat på den ledande psykologen Lars-Eric Uneståhls forskning inom mental träning på hundratals individer inom idrott, skola, näringsliv och sjukvård.

 
heart.png
 

Ett nätverk

Mind Trip för samman människor i digitala supportnätverk.

Precis som med fysiskt träning så kan det vara lättare att hålla igång om man tränar tillsammans. Genom att bilda grupper och samla poäng tillsammans skapas en gemenskap som inspirerar.

 
medal.png
 

Ett spel

Mind Trip ger feedback och mätbara framsteg som motiverar.

MindTrip använder sig av spelifierad design för att hålla användaren engagerad i sin mentala träning. 
Användaren får tydlig feedback på sina aktiviteter och motiveras att fortsätta använda appen.

Så fungerar det

Mind Trip är som ett mentalt gymmedlemsskap. Du får dagliga övningar, korta inspirationsvideos och mentala träningsprogram. Dessa följer du dagligen för att lära in och automatiserar de tankar, inre bilder, attityder och känslor som gör att du mår och presterar bättre. Det är enkelt att komma igång med MindTrip:

  1. Ladda ner appen.

  2. Träna med kollegor för större motivation. Eller träna på egen hand.

  3. Gör övningarna varje dag för att må bättre och samla poäng.

  4. Stöttas och inspireras av dina kollegor och samla poäng som grupp.

  5. Lås upp nya övningar och belöningar i takt med att du tränar.

MindTrip kan med fördel kombineras med en eller flera inspirationsworkshops om mental träning. Man kan också välja ett stöd av en mental tränare i kombination med MindTrip-appen.

“Ett mål jag hade med min mentala träning var att att kunna kontrollera mitt inre sinnestillstånd. Det är jag som väljer hur jag möter och reagerar i olika situationer. Idag känner jag att det är jag som väljer. Jag är förberedd och kan vara bäst när det gäller.”
— Qamilla Syk, verksamhetsarkitekt, Handelsbanken
”Jag gick en kurs i mental träning (med fokus på Motivation, Effektivitet och Arbetsglädje) med Karin och var mycket nöjd med resultatet. Karin varvar föreläsningar och reflekterande frågestunder med mentala träningsprogram och uppgifter (digitalt mellan kurstillfällena) för att komma åt vad som motiverar, driver och engagerar människor, vilka förändringar jag vill uppnå och hur jag ska hitta kraft och lust att komma dit.”
— Mia Holger, Konsult inom HR och ledarskapsutveckling Proactive Management Stockholm AB

Mind Trip AB startades 2016 och riktar sig till personer och organisationer som vill träna på sin mentala styrka och självkänsla.

Vi som startade Mind Trip startade AppStockholm 2011 och har bland annat arbetat med skolor och landsting för att hjälpa unga. AppStockholm är specialiserat på appar som stöd för beteendeförändring och personlig utveckling. Idag används våra verktyg inom ett flertal olika discipliner, såsom utbildning, coaching och mental träning.
 
MindTrip är den senaste plattformen för personer som vill träna sin mentala styrka och självkänsla. MindTrip lanserades 2017.


Kontakt

Är du intresserad av att använda eller erbjuda MindTrip, eller samarbeta med oss? Hör av dig så pratar vi mer!

Namn *
Namn