Mind Trip - Den (roliga) mentala träningsappen för ungdomar

 
mindtrip screenshots
 

Över hälften av alla unga idag, (personer mellan 13 och 24), lider av stress, huvudvärk och magont minst en gång i veckan. Nära hälften av dagens unga är oroliga eller stressade över sin framtid. Särskilt unga tjejer kämpar dagligen med dålig självkänsla, oro och stress. 

Hur kommer man åt alla dessa unga som mår dåligt, men inte söker eller får tillräcklig hjälp? Vi tror att lösningen heter mental träning och att den måste göras tillgänglig för unga på deras villkor. 

Liksom vi kan lära oss att spela ett instrument, åka skidor eller att räkna matte kan vi också träna oss till nya tankar, beteenden och vanor.  Hjärnan är formbar och vi kan förändra den genom att träna mentalt. Genom att träna upp sin självkänsla och självtillit desto mindre oro och rädsla känner vi. Vi blir bättre på att sätta gränser och vågar mer. 

Mind Trip är ett digitalt utbildningsmaterial som gör mental träning inspirerande, lättillgängligt och roligt!

 

Mind Trip är...

 
tools.png
 

En verktygslåda

Mind Trip ger användaren effektiva verktyg för både att må bättre i stunden och träna upp sin självkänsla på sikt. Materialet bygger på den ledande psykologen Lars-Eric Uneståhls forskning inom mental träning på hundratals individer inom idrott, skola, näringsliv och sjukvård.

 
heart.png
 

Ett nätverk

Precis som med fysiskt träning så kan det vara lättare att hålla igång om man tränar tillsammans. Genom att låta ungdomar bilda grupper och samla poäng tillsammans skapas en gemenskap som inspirerar och motiverar.

 
medal.png
 

Ett spel

Mind Trip ger feedback och mätbara framsteg som motiverar.

MindTrip använder sig av spelifierad design för att hålla användaren engagerad i sin mentala träning. 

”Genom att träna mentalt har jag blivit mer trygg i mig själv. Jag är gladare och lugnare och så sover jag bättre nu. Jag har också blivit bättre i skolan. Jag använde lugn-triggern på ett prov häromdagen när jag var stressad och blev lugn.”
— Elsa, 12 år
“För oss känns det verkligen som Olle har utvecklats och vågar saker han inte vågade för ett halvår sen innan han tränade mentalt. “
— Lisa, förälder till Olle, 11 år
“Jag har använt mental träning när jag har tränat basket för att bli en bättre basketspelare. Jag brukar öva skott hemma i mitt mentala rum. Jag brukar också lyssna på kvällen för att det är skönt och avslappnande”
— Saga, 13 år

I Mind Trip blir den mentala träningen som ett spel, där varje övning ger poäng och ungdomarna uppmuntras att stötta varandra längs vägen. Genom att arbeta med de olika övningsavsnitten: Självbild, Målbild, Attityd och Känslor, får användaren hjälp att bli av med negativa tankemönster, och bygga upp en positiv självkänsla. Mind Trip är som ett mentalt gymmedlemsskap!

 
mindtrip screenshots
 
  1. Ladda ner appen och starta ett konto

  2. Bjud in vänner och skapa egna grupper

  3. Arbeta med övningarna varje dag för att må bättre och samla poäng

  4. Stöttas och inspireras av dina vänner och samla poäng som grupp

  5. Lås upp nya övningar och belöningar i takt med att du tränar

Om oss

Mind Trip AB startades 2016 och riktar sig till unga som vill träna på sin mentala styrka och självkänsla.

Vi som startade Mind Trip startade AppStockholm 2011 och har arbetat med både skolor och landsting för att hjälpa unga. AppStockholm är specialiserat på appar som stöd för beteendeförändring och personlig utveckling. Idag används våra verktyg inom ett flertal olika discipliner, såsom utbildning, coaching och mental träning.
 
MindTrip är den senaste plattformen som är direkt riktad till unga som vill träna sin mentala styrka och självkänsla. MindTrip lanserades 2017.


Kontakta oss

Är du intresserad av att använda eller erbjuda MindTrip, eller samarbeta med oss? Hör av dig så pratar vi mer!

Namn *
Namn